Total-topman omgekomen bij crash vliegtuig met sneeuwschuiver

dinsdag 21 oktober 2014

Afgelopen maandagnacht is de topman van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie (63), overleden bij een vliegtuigongeluk met zijn privévliegtuig. Dit ongeluk vond plaats op vliegveld Vnoekove in de buurt van Moskou.

De woordvoerder van de luchthaven heeft dit dinsdag bevestigd. “Vanavond is een vliegtuig in botsing gekomen met een sneeuwschuiver. De drie bemanningsleden en een passagier zijn omgekomen. Ik kan bevestigen dat het om Total-topman De Margerie gaat”, aldus de woordvoerster.

Het ongeluk vond afgelopen maandag (20 oktober 2014) vlak voor middernacht plaats toen het toestel wilde opstijgen. Het privévliegtuig van De Margerie zou die avond terugvliegen naar Parijs.

‘Diep verdriet’

Sinds begin 2007 had De Margerie de leiding bij Total, hij begon daar in 1974. De Franse oliemaatschappij bevestigt dinsdag op de eigen website: “Met hevige emotie en diep verdriet” dat De Margerie is overleden.

Bestuurder sneeuwschuiver was dronken

Uit een eerste onderzoek naar het vliegtuigongeluk is gebleken dat de bestuurder van de sneeuwschuiver waar het privévliegtuig mee botste, dronken was op dat moment. De Russische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl