Aircraft 520783 960 720

KLM-topman Camiel Eurlings ontslagen

woensdag 15 oktober 2014

Camiel Eurlings, de topman van KLM, is vandaag (15 oktober 2014) ontslagen. De KLM meldde eerder dat Eurlings in overeenstemming met de raad van commissarissen was opgestapt om zo ruimte te maken voor zijn opvolger.

Een woordvoerster verklaart nu echter dat het besluit eenzijdig is genomen. Hierover wilde zij geen verder commentaar geven. Camiel Eurlings (41) wordt als bestuursvoorzitter opgevolgd door Pieter Elbers, tweede man van het Nederlandse deel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM.

Waarom Eurlings is ontslagen is niet bekendgemaakt. De geruchten gaan dat het een mogelijk gevolg zou kunnen zijn van zijn afzijdige houding gedurende de Air France stakingen. Hij verklaarde destijds dat hij bewust op de achtergrond bleef om zo een mogelijke escalatie te voorkomen.

Eurlings heeft op 1 juli 2013 de leiding gekregen bij KLM, en heeft dus nog geen anderhalf jaar aan het hoofd van de maatschappij gestaan. Hij nam het roer vorig jaar over van Peter Hartman en zat daarvoor sinds 2011 in het bestuur van de KLM.

Recentelijk heeft Quote nog een interview afgenomen met Eurlings waarin hij nog niet aan opstappen dacht. Dit interview heeft vorige week plaatsgevonden volgens het zakenblad. Het interview moest overigens nog verschijnen. Eurlings zei dat vertrekken geen optie was, “Ik ben pas net begonnen”.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl