Scheur

Scheur in vliegtuig tijdens vlucht

dinsdag 14 oktober 2014

scheur

Gister kregen passagiers van vlucht 2293 van American Airlines de schrik van hun leven: na het opstijgen ontstond er plotseling een scheur in de wand van het vliegtuig.

Een half uur nadat het vliegtuig vanaf San Francisco was opgestegen, klonk er een keiharde knal in de Boeing 757. Kort daarna ontstond er een grote scheur in de wand van het toestel. Dit gebeurde ten hoogte van rij 14; volgens passagier James Wilson klonk het alsof er klinknagels loskwamen. Het toestel schudde op dat moment ook flink, waarna de passagier bovenstaande foto maakte. Deze deelde hij vervolgens op zijn facebookpagina.

Kort nadat de scheur was ontstaan waarschuwden de passagiers de piloot over het voorval. De piloot heeft toen besloten een noodlanding te maken. De hulpdiensten stonden daar klaar. De NOS meldt dat de scheur volgens American Airlines ontstaan is door een probleem met het luchtkanaal.

Voor het filmpje van CBS nieuws over de scheur, zie hier:

http://www.cbsnews.com/videos/american-airlines-jet-lands-safely-after-cabin-walls-split-apart/

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl