'Ebola-grap' loopt uit de hand

vrijdag 10 oktober 2014

Een ‘grappige’ passagier heeft aan boord van een vliegtuig geschreeuwd dat hij besmet is met het dodelijke ebolavirus. De Amerikaan heeft hiermee voor veel paniek gezorgd onder passagiers en vliegtuigpersoneel.

Het vliegtuig was onderweg van Philadelphia naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. De Amerikaan begon net voordat het toestel van US Airways zou gaan landen te roepen: "Ik ben in Afrika geweest, ik heb ebola!". Op dat moment brak de paniek uit onder de meer dan tweehonderd passagiers. De grappenmaker werd door personeel in beschermende pakken uit het toestel gehaald; dit is door meerdere passagiers gefilmd. Al snel bleek dat de Amerikaan niet besmet was met het dodelijke virus. Hierna besloten de autoriteiten in de Dominicaanse Republiek het toestel ruim een uur te isoleren, zo berichtten de Amerikaanse media donderdag.

Bekijk het filmpje:

Geen ebolacontroles op Schiphol

Er komen op Schiphol overigens geen ebolacontroles, zo meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er zijn namelijk geen directe vluchten op de landen in West-Afrika die zijn getroffen door het virus.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl