Miljoenenschade Lufthansa door pilotenstaking

vrijdag 12 september 2014

Afgelopen woensdag (10/09/2014) schrapte de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa 140 vluchten van en naar München vanwege een pilotenstaking. De schade als gevolg van de staking loopt in de miljoenen. 

Van de staking hebben meer dan vijftienduizend passagiers last ondervonden. De schade van Lufthansa loop inmiddels op tot miljoenenbedragen, aldus het bedrijf zelf. De staking, de derde in twee weken bij Lufthansa, heeft van 10:00 uur tot 18:00 uur geduurd.

De leden van de vliegeniersbond Vereinigung Cockpit vallen voornamelijk over het voorstel dat de pensioensleeftijd verhoogd zou worden van 55 naar 60 jaar; zij verzetten zich tegen de bezuinigingsplannen.

Dinsdagavond kondigde topman Carsten Spohr aan dat Lufthansa binnenkort met een nieuw aanbod zal komen.

Extra Boeing 747

De gevolgen voor passagiers heeft Lufthansa geprobeerd te beperken door soepel te zijn met omboekingen. Voor reizen binnen Duitsland is de trein optioneel, andere klanten konden gebruikmaken van een van de andere knooppunten van de luchtvaartgroep, Frankfurt, Zürich, Wenen en Brussel bijvoorbeeld. Zo pendelde er een extra Boeing 747 op en neer tussen München en Frankfurt.

Lufthansa-bestuurder Thomas Klühr noemde de acties van de piloten "extreem hinderlijk, het kan niet zo zijn dat vakbonden hele ondernemingen lamleggen”. Of er in de komende weken nog meer stakingen georganiseerd zullen worden is niet bekend.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl