Airplane airport city 1850 942x550

Air Miles weer inwisselbaar voor korting op vluchten

maandag 8 september 2014

Vanaf afgelopen donderdag kunnen Air Miles-spaarders met hun punten weer daadwerkelijk korting krijgen op vliegreizen. Na 2010 konden Air Miles alleen voor andere producten en activiteiten worden ingewisseld; wegens grote behoefte komt daar nu verandering in.

KLM stopte in 2010 na 16 jaar met het accepteren van Air Miles. Aanleiding hiervoor was de introductie van het eigen spaarprogramma van KLM, Flying Blue. Transavia bleek toen bereid dit gat op te vullen maar stopte vervolgens ook in 2013. Hierdoor waren Air Miles niet meer inwisselbaar voor korting op vliegreizen.

Vanaf afgelopen week is er wel weer de mogelijkheid om tickets met korting aan te schaffen in ruil voor Miles. Air Miles is namelijk een samenwerking aangegaan met Vliegtickets.nl. Op alle reguliere vluchten ter wereld worden stoelen aangeboden. De directeur (Erik van Essen) van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, deelt mede dat de nieuwe mogelijkheid in een grote behoefte voorziet.

airplane-airport-city-1850-942x550

Vernieuwing Air Miles-programma

Van Essen stelt dat de samenwerking een onderdeel is van de vernieuwing van het Air Miles-programma. Webwinkel Bol.com zal ook korting gaan bieden via Air Miles, zo werd al eerder bekend gemaakt.

Daarnaast zijn Air Miles ook inwisselbaar bij onder meer attractieparken en goede doelen. Het inwisselen én sparen van de Air Miles kan bij Albert Heijn, V&D, Etos, Shell, Gall & Gall en Praxis. Het spaarprogramma heeft zes miljoen deelnemers en is daarmee de grootste van Nederland.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl