Meer vliegverkeer naar Suriname en Nederlandse Antillen

dinsdag 5 augustus 2014

De komende tijd zal er meer luchtverkeer naar Suriname en de Nederlandse Antillen plaatsvinden. Dankzij een luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en de VS zal Suriname een belangrijke overstapluchthaven worden. Daarnaast zullen KLM en Arkefly hun capaciteit naar Curaçao sterk uitbreiden.

Vliegveld Suriname wordt verbindingshub

Het Surinaamse parlement heeft afgelopen donderdag de ‘open sky-overeenkomst’ met de Verenigde Staten goedgekeurd; beide landen kunnen nu onbeperkt gebruik maken van elkaars vliegvelden. Door deze overeenkomst kan Suriname zich verder ontwikkelen als ‘verbindingshub’ naar Zuid-Amerika en het Caribische gebied vanuit Azië en Europa.

De regering van Suriname zegt dat het vanaf het begin haar doel is geweest om zoveel en zo liberaal mogelijke luchtvaartverdragen te sluiten. Zij is dan ook zeer blij met deze overeenkomst met de VS. De regering verwacht dat luchtvaartverdragen met andere landen nu ook makkelijker gesloten zullen worden.

Ook KLM in Suriname ziet het verdrag als een positieve ontwikkeling. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt gemiddeld zo’n drie tot vier keer per week op Paramaribo.

‘Luchtbrug’ naar Curaçao

Het vliegverkeer naar Curaçao zal de komende tijd ook flink toenemen. KLM heeft aangegeven in het winterseizoen de capaciteit uit te breiden met twee extra middagvluchten per week van Schiphol naar Curaçao. Tijdens de kerstvakantie komen daar nog twee vluchten bij. In totaal vliegt KLM dan elf keer per week naar Curaçao. De luchtvaartmaatschappij heeft daarnaast aangegeven vanaf september de tarieven naar de Antillen te verlagen. Op bepaalde momenten komen de tarieven naar Curaçao daarmee mogelijk onder de 500 euro uit.

Ook concurrent ArkeFly gaat meer capaciteit inzetten op Curaçao; zij heeft als doel om twee keer per dag op Curaçao te vliegen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl