Noodweer treft ook Schiphol

maandag 28 juli 2014

Het noodweer van vanochtend heeft voor veel wateroverlast gezord in het zuiden en westen van het land. Er zijn honderden meldingen binnen gekomen in een korte tijd. Door dit noodweer ondervindt het openbaar vervoer en het verkeer veel hinder.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland wegens de zware regenval. In het noordoosten van Nederland blijft het waarschijnlijk droog. Door de zware regenbuien zijn veel straten ondergelopen in de getroffen provincies en de brandweer is op meerdere plekken actief.

In Tilburg-Noord is een transformator in een hoogspanningsstation uitgevallen door de extreme regenval, hierdoor zitten tienduizend huishoudens zonder stroom.

Schiphol

Door het noodweer zijn vanochtend minder vliegtuigen van Schiphol vertrokken. Volgens een woordvoerder konden er tussen 7.45 en 9.30 uur geen toestellen vertrekken, hier had het Europese verkeer met name last van.

Ook geeft de woordvoerder aan dat er sprake is van een capaciteitsbeperking vanwege het slechte weer. Hierdoor kunnen er minder vliegtuigen per uur vertrekken en landen. Reizigers moeten dus rekening houden met flinke vertragingen en zelfs annuleringen.

KNMI

Het KNMI geeft aan dat het ergste nog moet komen, “In de middag worden de meest actieve buien boven de zuidelijke helft van het land verwacht. Dan is er naast onweer ook kans op hagel. Bij de buien valt zowel nu als vanmiddag plaatselijk in korte tijd veel neerslag.”

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl