Airportt

22 juli naar verwachting drukste dag Schiphol

maandag 21 juli 2014

De zomervakantie is volop begonnen, en daarmee komt ook de drukste dag op Schiphol weer in zicht. Op 31 juli 2013, de drukste dag van dat jaar, vlogen 163.700 passagiers via de luchthaven. Dit jaar verwacht Schiphol 171.000 passagiers op de drukste dag 22 juli; 4% meer dan vorig jaar. In juli, augustus en september reizen in totaal ongeveer 14.1 miljoen passagiers via Schiphol naar hun vakantiebestemming.

Extra personeel ingezet

Om deze drukte aan te kunnen heeft Schiphol een aantal extra maatregelen getroffen. Zo is er extra personeel ingezet die de passagiers kunnen voorzien van vluchtinformatie of indien nodig de weg kunnen wijzen. Ook zijn er in vertrekhal 1 extra ‘security lanes’ geopend om de verwachte drukte op te vangen.

Langere wachttijden

Vanwege de verwachte drukte zullen passagiers rekening moeten houden met langere wachttijden. Daarom adviseert Schiphol reizigers om op tijd naar de luchthaven te komen. Daarnaast kan men alvast thuis online inchecken of inchecken bij één van de selfservice check-in kiosken. Verder is het tijdbesparend als reizigers alvast thuis vloeistoffen en gels volgens de EU regelgeving voor handbagage inpakken. Deze regelgeving houdt in dat verpakkingen niet groter mogen zijn dan 100 ml, en dat deze verzameld worden in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Er is 1 zakje per passagier toegestaan.

airportt

Entertainment door Schiphol

Als je gedurende de drukke vakantieperiode moet wachten, hoef je je zeker niet te vervelen. Schiphol heeft verschillende activiteiten gepland om de passagiers te vermaken. Zo is het vakantieseizoen feestelijk geopend door het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. In de week van 14 tot 17 juli werden er ijsjes uitgedeeld door smurfen.

Door alle drukte worden er ook extra parkeerservices ingezet. Een ‘Special Marshall Team’ rijdt vanaf P3 auto’s van passagiers naar de dichtstbijzijnde lege parkeerplek.

Condoleance slachtoffers MH17

Ondertussen gaat op Schiphol het herdenken en rouwen om de slachtoffers van de ramp met de Malaysia Airlinesvlucht MH17 onverminderd door. Buiten is een bloemenzee ontstaan, en in vertrekhal 3 kunnen mensen tussen 08.00 uur en 20.00 iets schrijven in het condoleanceboek. Volg de ontwikkelingen en bekijk foto's op de Facebookpagina van Schiphol.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl