Doden bij schietpartij vliegveld Curaçao

woensdag 16 juli 2014

Dinsdagavond heeft op het vliegveld Hato Airport (Curaçao) een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn zes mensen gewond geraakt en twee mensen overleden.

Een auto reed naar de aankomsthal, waar een van de inzittenden vanaf het parkeerterrein met een automatisch wapen het schot opende op een groep mensen. De twee doden zijn afkomstig uit Curaçao; onder de zes gewonden zijn ook toeristen.

De gewonden zijn gevallen door rondvliegende kogels; een moeder is in haar been geraakt terwijl ze nog in de hal stond. Ook is er een vrouw in een rolstoel geraakt op de parkeerplaats.

Een mogelijk bendelid (een van de daders) heeft een kogel door zijn hoofd gekregen en is hierdoor ter plaatse overleden. Een ooggetuige die naast de geliquideerde man stond vertelde dat het publiek de aankomsthal in vluchtte. Er zijn meerdere gewonden die in een kritieke toestand verkeren.

Drugsbendes

Lokale media melden dat het mogelijk gaat om een afrekening tussen twee drugsbendes. De bende van Buena Vista zou mogelijk de bende van No Limit Soldiers hebben opgewacht; zij waren net aangekomen met de vlucht vanuit Duitsland.

Curaçao is een belangrijke doorvoerhavens van drugs afkomstig uit Zuid-Amerika richting Europa. Het aantal liquidaties op Curaçao als gevolg van de drugshandel is dit jaar fors gestegen. Volgens Minister van Justitie Nelson Navarro kan Curaçao het niet meer aan, hij heeft daarom hulp gevraagd aan Nederland.

De luchthaven heeft verder gemeld dat alle geplande vluchten gewoon doorgaan en het vliegverkeer geen last ondervind van de schietpartij.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl