Dreiging aanslag al-Qaeda op Heathrow

dinsdag 15 juli 2014

Volgens Amerikaanse agenten zouden terroristen in Jemen en Syrië een aanslag beraden op de Londense luchthaven Heathrow. De Keniaanse regering heeft haar inwoners aangeraden vluchten vanuit dat land naar Heathrow te mijden, omdat deze vluchten mogelijk gebruikt zouden worden voor dergelijke aanslagen.

De waarschuwing kwam op dezelfde dag dat Groot-Brittannië haar inwoners had geadviseerd bepaalde delen van Kenia te verlaten vanwege verschillende terroristische aanslagen in die regio, waarbij 100 mensen om het leven kwamen. Eerder vaardigde de Verenigde Staten al een soortgelijk negatief reisadvies af.

De informatie over de dreiging op Heathrow komt van Amerikaanse agenten, melden lokale media. Terroristen in Jemen en Syrië zouden slimme bommen vervaardingen die niet door regulieren scanapparaten op vliegvelden gedetecteerd kunnen worden. Deze bommen zouden vervolgens gebruikt worden om vluchten van Kenia naar West-Europa neer te halen. Volgens de inlichtingen zou het risico op Heathrow daarbij het grootst zijn. Reizigers vanuit Kenia worden dan ook aangeraden via andere luchthavens als Schiphol en Dubai te reizen, om van daaruit verder te reizen naar de eindbestemming.

Het is onduidelijk of ook Nederland een waarschuwing zal afgeven voor Heathrow. Op de Londense luchthaven zijn naar verluid al extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl