Mobiel

Ook Arkefly staat gebruik elektronica tijdens vlucht toe

maandag 7 juli 2014

mobiel

Luchtvaartmaatschappij Arkefly heeft bekend gemaakt dat passagiers nu ook bij hen gedurende de hele vlucht gebruik kunnen maken van mobiele telefoons en tablets, mits deze in vliegtuigmodes staan. Dit in navolging van veel andere luchtvaartmaatschappijen. Uit eerder onderzoek bleek al dat eenderde van de passagiers vergeet hun elektronische apparatuur uit te schakelen gedurende de vlucht.

Arkefly maakte dinsdag bekend dat het voortaan het gebruik van kleine elektronische apparatuur zal toestaan op al haar vluchten. Wettelijk was dit al mogelijk, omdat de Europese luchtvaartautoriteit EASA een half jaar geleden het nieuwe wetsvoorstel goedkeurde. In dit wetsvoorstel staat dat het toegestaan is om gebruik te maken van kleine elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, e-readers, MP3 spelers, tablets en camera’s gedurende het opstijgen en landen. Grotere apparaten die op Bluetooth werken, zoals laptops, dienen echter nog steeds uitgeschakeld te staan gedurende de stijging en daling (zolang het teken ‘riemen vast’ aan is).

Veel maatschappijen, zoals Transavia, KLM en Vueling reageerde snel op de nieuwe wet en paste hun beleid eerder al aan. Ook maakte KLM op 29 mei bekend dat zij begint met het introduceren van Wi-Fi aan boord van toestellen van het type Boeing 777-300. Zodra dit vliegtuig een hoogte heeft bereikt van 6 km kan de passagier voor een vergoeding gebruikmaken van internet.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl