Satellietdata vlucht MH370 vrijgegeven

dinsdag 27 mei 2014

Vandaag hebben de luchtvaartautoriteiten in Maleisië een 47 pagina’s omvattend document vrijgegeven. Hierin staan de gegevens van de laatste bewegingen van Malaysia Airlinesvlucht MH370. Deze satellietdata zijn gebruikt om te bepalen waar de vermiste Boeing 777 ongeveer kan zijn. Het zijn ‘ruwe’ trackingsdata van satellieten die het toestel hebben waargenomen tot het moment van de verdwijning.

De data zijn afkomstig van het Britse bedrijf Inmarsat. Het stuk is aangekondigd door de Maleisische minister van Transport, Hishammuddin Hussein, tijdens een bezoek aan het nieuwe internationale vliegveld bij Kuala Lumpur.

De families van de inzittenden van vlucht MH370 hadden om meer openheid gevraagd; de gegevens zijn dan ook aan de familieleden gegeven.

Tijdens de vlucht heeft de vermiste Boeing contact gemaakt met een satelliet. Hiermee is door onderzoekers bepaald dat het toestel vermoedelijk ten westen van Australië in zee is beland.

Bekijk hieronder de video:

http://www.zie.nl/video/k8dzboufwnym

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl