Meer passagiers in april voor Air France-KLM

donderdag 15 mei 2014

In april heeft Air France-KLM 6,7 miljoen passagiers vervoerd. Dit is 1,8 procent meer dan het jaar daarvoor.

Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern meldde maandag dat het passagiersvervoer is toegenomen met 3% op jaarbasis. Hierbij werd ook de gevlogen afstand meegewogen. De toename van het passagiersvervoer was veel sterker dan een maand eerder. De oorzaak hiervan is dat de week voor Pasen vorig jaar in maart viel en dit jaar in april. Het aantal beschikbare stoelen nam met 0,7% toe en hierdoor zaten de vliegtuigen gemiddeld voller.

De bezettingsgraad is met 1,9% toegenomen tot 84,7%. Bij Air France verbeterde die belangrijke graadmeter van de efficiëntie zelfs met 4,1 procentpunt. Volgens het bedrijf is dat te danken aan de herstructureringsmaatregelen die daar worden doorgevoerd.

Er was vooral veel vraag naar de vliegreizen van en naar Afrika (6 procent) en Zuid-Amerika (5,5 procent). Alleen in Azië is de vraag gedaald met 1%, hier stond wel een daling van de capaciteit met 2,7% tegenover. Het passagiersvervoer binnen Europa steeg met 1,5 procent, terwijl 1,7 procent minder stoelen beschikbaar waren.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl