Meer rode cijfers bij TUI Travel

woensdag 14 mei 2014

Het moederbedrijf van TUI Nederland; TUI Travel (Britse touroperator) zit in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. Dit liep tot en met eind maart en is inmiddels steeds verder in de rode cijfers gedoken. Dit komt ondere andere doordat Pasen dit jaar in april viel, maar ook door dat er onrust was in Egypte. Tot slot zit de Europese reisbranche nog steeds in zwaar weer.

TUI Travel leed een nettoverlies van 277 miljoen pond (340 miljoen euro), tegen 266 miljoen pond een jaar eerder. De omzet is gedaald van 5,4 miljaard naar 5,2 miljard pond, maar de vooruitzichten voor het zomerseizoen zijn goed. Tot dusver is zo'n 60 procent van het totale reisaanbod verkocht, tegen gemiddeld hogere prijzen dan een jaar eerder, zo meldde het bedrijf dinsdag.

Peter Long, een topman in de reisbranche, geeft aan dat de vraag naar vakantiereizen blijft groeien: het aantal internetboekingen neemt fors toe. Dit is voornamelijk het geval in het Verenigd Koningrijk, volgens Long loopt het economisch herstel hier een aantal stappen voor op vele andere Europese landen. Maar ook in Duitsland en Frankrijk ziet het bedrijf een verbetering van de onderliggende resultaten.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl