Eerste Dreamliner 5 juni op Schiphol

dinsdag 13 mei 2014

Op 4 juni ontvangt topman Elie Bruyninckx van TUI Nederland en België de sleutel van de eerste, voor Arkefly bestemde Boeing 787-7 Dreamliner. Het toestel zal een dag later aan komen op Schiphol tenzij er in het afleveringsproces vertraging optreedt. Hier gaat de touroperator uit Rijswijk echter niet vanuit.

Zeven jaar geleden werd bekend gemaakt dat Arkefly als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij met de Dreamliner gaat vliegen. Op dit moment is het aftellen tot 5 juni wanneer het toestel, dat de naam “Dreamcather” heeft gekregen, de wielen op één van de landingsbanen van Schiphol zet.

De Dreamliner zal vanaf juli hoofdzakelijk vliegen naar Aruba, Bonaire en Curaçao. De eerstvolgende Dreamliner wordt in december 2014 verwacht en het derde toestel zal in maart 2015 verwacht worden. Zodra de drie 787’s in dienst zijn kan de huidige Boeing 767-vloot worden uitgefaseerd.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl