Noodlijdende CityJet voor ‘bijna niks’ verkocht

woensdag 7 mei 2014

Cityjet, het dochterbedrijf van Air France-KLM, is voor ‘bijna niks’ verkocht. Deze informatie, afkomstig van analisten, maakte de krant Irish Independent vrijdag bekend. De verkoop van CityJet is donderdag afgerond. Het Duitse Intro Aviation, het management van de nieuwe eigenaar, wilde niet ingaan op de hoogte van de koopsom. Ze hebben wel aangegeven dat CityJet schuldenvrij is overgenomen.

Al sinds september 2012 had Air France-KLM het verlieslijdende CityJet te koop staan. Er waren weinig potentiële kopers, maar vorig jaar meldde Intro Aviation zich. Het heeft dus nog even geduurd voordat de koop helemaal rond was. Air France-KLM bleef ondertussen wel geld stoppen in de regionale carrier; zo’n 63 miljoen euro sinds december 2013.

Volgens de CEO van Intro Aviation, Hans Rudolf Wöhr, kan CityJet vanaf 2015 weer winst gaan maken. De CEO van CityJet, Christine Ourmieres, geeft aan dat het bedrijf ‘opnieuw’ moet beginnen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl