Vermeende terroristen opgepakt in verband met vermiste MH370

dinsdag 6 mei 2014

In verband met de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines is een groep vermeende terroristen opgepakt. In totaal zijn elf verdachten opgepakt, deze zouden deel uitmaken van een nieuwe terroristische groep die mogelijk banden zou hebben met het terreurnetwerk Al-Qaida. De groep zou plannen hebben om bomaanslagen te gaan plegen in verschillende moslimlanden.

De groep werd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur in de staat Kedah aangehouden. Daar hebben verschillende buitenlandse veiligheidsdiensten, waaronder de FBI en MI6, hun grondig ondervraagd over vlucht MH370. Een aantal van de ondervraagden heeft al bekend aanslagen te hebben gepland in Maleisië. Verder ontkennen ze echter iets te maken hebben met het vliegtuig, dat al bijna twee maanden spoorloos is.

Een medewerker van de Maleisische veiligheidsdienst vertelt: ‘Dat het vliegtuig is gekaapt door militanten staat nog steeds hoog op de lijst van mogelijkheden.’ De elf verdachten, in de leeftijd van 22 tot 55 jaar, bestaan onder andere uit studenten, een weduwe en zakenlui.

Van het vliegtuig van Malaysia Airlines, evenals de 239 inzittenden, is al sinds 8 maart 2014 geen enkel spoor.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl