Etihad biedt binnenkort business class de luxe

maandag 5 mei 2014

Etihad Airways biedt haar reizigers binnenkort een eigen vertrek met tweepersoonsbed, een douche en een persoonlijke butler in het vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi maakte zondag bekend dat alle nieuwe A380-vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij worden voorzien van een speciale ‘residence’ die haar passagiers dit comfort biedt.

In december dit jaar wordt het bedrijf de veertiende luchtvaartmaatschappij die het megapassagiersvliegtuig van Airbus opneemt in haar vloot. Etihad wil zich van haar concurrenten onderscheiden door zich speciaal te richten op reizigers die hun privacy op prijs stellen. De luchtvaartmaatschappij omschrijft deze privacy als ‘op maat gemaakte luxe’.

In totaal zijn er tien A380’s besteld. Buiten de aparte kamer krijgen deze vliegtuigen ook zeventig zogenoemde ‘studio’s’ in de business class en negen ‘suites’ in de first class. Etihad geeft aan dat deze afgescheiden compartimenten een stuk groter zullen zijn dan tot nu toe gebruikelijk is.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl