1 op de 2 Nederlanders viert meivakantie in eigen land

dinsdag 29 april 2014

Onder andere doordat Pasen dit jaar zo laat viel en veel scholen leerlingen aaneengesloten twee weken lang vrij geven, gaan er dit jaar zo’n twee miljoen Nederlanders op meivakantie. Meer dan de helft van de vakantiegangers brengt daarmee deze vakantie in eigen land door.

Dit heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gemeld. Er zijn voorlopige schattingen gemaakt en deze gaan ervan uit dat zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. En dit worden er mogelijk nog veel meer. Dit komt doordat veel mensen nog op het laatste moment een leuk uitje willen, zeker als het mooi weer is.

De scholen werden dit jaar door het Ministerie van Onderwijs geadviseerd de meivakantie van zaterdag 26 april tot en met maandag 5 mei te plannen. Het overgrote deel van het land heeft dit advies gevolgd, maar er zijn ook regio’s die een andere periode gekozen hebben. De kinderen hebben daar zelfs vrij tot 12 mei.

“Meer dan de helft brengt de vakantie in eigen land door en zo’n 850.000 landgenoten trekken de grens over. De populairste bestemmingen zijn daarbij de buurlanden Duitsland en België, terwijl ook Frankrijk in trek is,” aldus het NBTC.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl