Amerikaanse tiener overleeft vlucht in landingsgestel

dinsdag 22 april 2014

Een Amerikaanse tiener heeft zich verstopt in een landingsgestel van een vliegtuig dat van Californië naar Hawaï vloog.

De 16-jarige jongen was in San Jose het vliegtuig ingekropen. De vlucht naar Maui duurde meer dan vijf uur. De jongen overleefde deze trip op wonderbaarlijke wijze, maar het genieten hiervan heeft niet lang geduurd; hij werd ingerekend op het vliegveld van Maui toen hij tussen de vliegtuigen struinde.

Normaal gesproken loopt het bij de meeste verstekelingen die zich bij het landingsgestel slecht af. Op grote hoogten is er sprake van gebrek aan zuurstof en extreem lage temperaturen; dit wordt de verstekeling dan meestal fataal. Anderen worden verpletterd door de wielen of vallen uit het vliegtuig bij de landing. Dit laatste gebeurde in 2010 bij een leeftijdgenoot van deze verstekeling.

Luchtvaartmaatschappij Hawaiian Airlines heeft de FBI ingeschakeld. De identiteit van de jongen is nog onbekend, gedurende de reis had hij alleen een kam mee.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl