Dreigtweet

Rotterdamse (14) van dreigtweet American Airlines weer vrij

woensdag 16 april 2014

Het 14-jarige meisje uit Rotterdam dat een tweet had gestuurd waarin ze dreigde met een aanslag op een vliegtuig van American Airlines, is sinds gisteren weer vrij.

De politie meldde dinsdag dat het meisje wel een verdachte blijft. Ook liet de politie van Rotterdam dinsdagochtend via Twitter weten dat de 14-jarige een "valse melding bij de American Airlines" deed. De Rotterdamse is verhoord en mocht daarna weer vertrekken. De politie meldt in een tweet dat het onderzoek nog voortduurt.

Het meisje had de tweet op zondag gestuurd naar het account van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Hierin schreef zij: "Hello, my name is Ibrahim and I’m from Afghanistan. I’m part of Al Qaida and on june 1st I’m gonna do something really big, bye." American Airlines heeft hier vrijwel gelijk op gereageerd. Zij tweetten terug dat ze dit soort zaken zeer serieus nemen en dat haar IP-adres en andere gegevens door gegeven zullen worden aan de FBI en aan beveiliging.

Afgelopen maandag meldde het meisje zich bij de politie in Rotterdam, hier is ze aangehouden en vervolgens weer naar huis gestuurd. Ze zegt spijt te hebben van haar actie en de tweet is inmiddels verwijderd.

Hieronder de tweets tussen het 14-jarige meisje en American Airlines.

dreigtweet

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl