Grotere drukte op Nederlandse vliegvelden in 2013

woensdag 2 april 2014

In 2013 hebben bijna alle Nederlandse vliegvelden meer vluchten verwerkt dan de voorgaande jaren. Het enige vliegveld waar de hoeveelheid vluchten afnam was Groningen Airport Eelde.

Dit is gebleken uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op Schiphol vond een stijging plaats van tweeduizend vluchten; deze brachten bijna 800.000 extra passagiers met zich mee. Gezamenlijk verwerkten de Nederlandse vliegvelden in 2013 ongeveer achtduizend vliegtuigen meer dan het voorgaande jaar.

Bij Groningen Airport is het aantal afgenomen: in 2013 vertrokken en landden 1635 vliegtuigen van en op Eelde. In 2012 waren dat er nog vierhonderd meer. De grootste oorzaak voor deze daling is het schrappen van de verbindingen met Milaan-Bergamo en Marseille.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl