Lufthansa

3800 vluchten geannuleerd door staking pilotenvakbond Lufthansa

dinsdag 1 april 2014

Door een staking van de Vereinigung Cockpit (VC), de pilotenvakbond van Lufthansa, zullen deze week 3800 vluchten worden geannuleerd. Daarnaast zullen ongeveer 425.000 reizigers wereldwijd worden getroffen door de gevolgen van deze staking. Lufthansa heeft aangekondigd alternatief vervoer te vinden voor de gedupeerde passagiers.

Staking voor betere CAO

De vakbond Vereinigung Cockpit (VC) hoopt met deze staking, die woensdag van start gaat en drie dagen zal duren, betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen voor de 5400 piloten van Lufthansa. Het doel is een hoger loon voor de piloten van Lufthansa te bewerkstelligen. De staking van Lufthansa volgt kort na de recente staking van de Franse verkeersleiding, twee weken geleden, die ook vele vertragingen en annuleringen van vluchten tot gevolg had, en de annuleringen en vertragingen als gevolg van de staking van vakbond Verdi, vorige week.

Lufthansa heeft al aangekondigd alternatief vervoer te vinden voor de gedupeerde passagiers, door deze over te boeken op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen. Naast de commerciële lijndiensten van Lufthansa zullen ook dochtermaatschappijen Germanwings en Lufthansa Cargo nadelige gevolgen van de staking ondervinden.

Met het schrappen van honderden vluchten, zowel Europees als intercontinentaal, zullen in totaal slechts 500 geplande vluchten doorgang vinden. Reizigers worden aangeraden de actuele status van de vlucht te checken alvorens naar het vliegveld af te reizen. Daarnaast heeft Lufthansa al een lijst opgesteld met vluchten die zijn geannuleerd. Zou je op korte termijn met Lufthansa vliegen? Check dan eerst de lijst om te achterhalen of je vlucht niet is geannuleerd.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl

Lufthansa