Schade bagage valt vaak onder eigen risico

zaterdag 29 maart 2014

De kosten die worden vergoed door verzekeraars bij schade tijdens een vakantie vallen vaak tegen, blijkt uit onderzoek van website Moneyview. Bij twee op de drie reisverzekeringen wordt de regel gehanteert dat schade aan bagage onder eigen risico valt. Dit kan variëren van €34,- tot €100,- per gebeurtenis.

Dekking van reisverzekeringen

Naast een maximaal totaalbedrag aan vergoeding van schade dat verzekeraars hanteren, is er ook een maximum per productcategorie. Uit de onderzochte reisverzekeringen keert zo’n 70 procent minder dan €300,- uit voor schade aan een smartphone.

Deze uitkomst blijkt uit een onderzoek van Moneyview dat 83 kortlopende en doorlopende reisververzekeringen heeft vergeleken.

De dekking voor geneeskundige kosten in het buitenland varieert: soms worden de werkelijke kosten vergoed in plaats van het Nederlandse tarief dat vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daarnaast vergoeden ruim zes op de tien reisverzekeringen het eigen risico van de zorgverzekering bij medische kosten in het buitenland. Dit scheelt zo’n €360,- (het verplichte eigen risico) tot €860,- (inclusief vrijwillig eigen risico) in vergelijking met reisverzekeringen die deze vergoeding niet aanbieden.

Goedkoopste reisverzekering

De doorlopende reisverzekeringen die het goedkoopst zijn, worden aangeboden bij Aon Direct, SNS bank/Zelf.nl en Univé. De beste doorlopende reisverzekeringen zijn te vinden bij ANWB/Unigarant, Europeesche Verzekeringen en Nationale Nederlanden.

De goedkoopste kortlopende reisverzekeringen worden aangeboden door Ohra en Zelf.nl en de beste kortlopende reisverzekeringen door ANWB/Unigarant en Europeesche Verzekeringen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl