Man loopt meer dan 4500 km door China

vrijdag 21 maart 2014

Christoph Rehage heeft bijna 4500 km door China gelopen. Het filmpje hieronder laat zijn extreme verandering tijdens zijn reis zien.

Op 9 november 2007 begon Christoph Rehage met lopen; bijna een jaar later, in oktober 2008, stopte hij. In deze tijd liep hij meer dan 4500 km! De gehele afstand van Beijing naar Ürümgi heeft hij te voet afgelegd-een enorme prestatie. Hieronder kun je bekijken hoe zijn uiterlijk door dit jaar heen is veranderd. In het filmpje zie je hem op een boot en op een vliegtuig, dit zijn de pauzes die Christoph moest nemen om zijn persoonlijke kwesties op een rijtje te zetten.

Er zijn een aantal vragen aan Christoph gesteld over zijn gemoedstoestand en wat hij dacht tijdens zijn loop. Hij antwoordde hierop “Het ging net als op een normale dag, soms ben je aan het nadenken en soms niet. Soms maak je je zorgen over paspoorten, gevaren, pijn, familieleden en geliefden. Op andere momenten voel je je heel licht en ga je liedjes zingen. Maar het kan ook heel saai zijn en soms voel je vrede."

Toen hem werd gevraagd waarom hij überhaupt gestopt is met lopen, antwoordde Christoph: “Ik wilde de controle over mijn leven terug. Ik moest de controle over mijzelf terugwinnen, mijn innerlijke baas die me vertelde wat ik deed, moest ik zien kwijt te raken. Veel mensen kijken ook naar het filmpje en denken “ik wil zo vrij zijn als deze man!”, maar ze realiseren zich niet dat ik gedreven werd door iets, en misschien was ik hier de controle wel over verloren”.