Airport

Iberia maakt sneller inchecken mogelijk

dinsdag 4 maart 2014

Bij de introductie van Near Field Communications (NFC) gaan het elektronicamerk Samsung en de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje, Iberia, samenwerken bij het inchecken en boarden op de luchthaven. De manier van inchecken of boarden wordt hierdoor versimpeld.

Alle reizigers die een Samsung smartphone hebben die NFC ondersteund kunnen daarmee de security en instapgates passeren, zelfs als de smartphone uitgeschakeld is. De reisgegevens moeten daarvoor dan wel eerst op het toestel geladen zijn. Het werkt heel simpel: de passagier houdt zijn telefoon in de buurt van de NFC-scanner en deze leest vervolgens de benodigde gegevens uit.

Iberia voorspelt dat de technologie de reis in de toekomst makkelijker zal maken, dit door bijvoorbeeld de bagage van iedere passagier te voorzien van een NFC-chip zodat deze informatie ook op de smartphone geladen kan worden. Dit nieuwe systeem is stukken sneller dan de traditionele scanners die nu gebruikt worden. De technologie is ook veilig aangezien de gegevens alleen binnen 14 cm van een scanner kunnen worden opgepikt.

Iberia geeft aan dat de service aangeboden zal worden meer luchthavens die uitgerust zijn met NFC-scanners. Op Schiphol is al één boarding gate voorzien van deze technologie.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl

airport