77 doden bij crash militair transportvliegtuig in Algerije

woensdag 12 februari 2014

In het noorden van Algerije is dinsdag een Hercules transportvliegtuig van het Algerijnse leger neergestort. Bij deze crash zijn 77 mensen om het leven gekomen, voornamelijk militairen en familieleden.

De crash vond plaats in het Noordoosten van het land, in een bergachtige regio in de provincie Oum el Bouaghi, ongeveer 380 kilometer ten oosten van de hoofdstad Algiers. Aanvankelijk werd uitgegaan van 103 slachtoffers, maar het transportvliegtuig had net voor de fatale crash nog een tussenlanding gemaakt, waarbij 20 mensen van boord waren gegaan. Eén inzittende zou het ongeluk hebben overleefd.

Hoewel de exacte oorzaak van de crash nog wordt onderzocht, staat het vast dat slechte weersomstandigheden, in de vorm van valwinden en hevige sneeuwbuien, een grote rol hebben gespeeld. Mogelijk heeft het vliegtuig door slecht zicht een bergwand geraakt, met uiteindelijk de fatale crash tot gevolg.

Vliegveiligheid

Hoewel de vliegwereld af en toe wordt opgeschrikt door incidenten in het internationale vliegverkeer zoals deze crash in Algerije, staat het buiten kijf dat vliegen nog altijd het veiligste vervoersmiddel is. Nog niet zo heel lang geleden heeft brancheorganisatie IATA medegedeeld dat 2012 het veiligste vliegjaar ooit was, met dagelijks ongeveer 100.000 vluchten die succesvol waren uitgevoerd.

Geschreven door: team Vlucht-vertraagd.nl