Staking piloten Brussels Airlines afgelopen

woensdag 20 november 2013

Na twee dagen van staking hebben de piloten van Brussels Airlines het werk weer opgepakt. De vakbonden en de luchtvaartmaatschappij zijn tot een voorlopig akkoord gekomen. Luchthaven Zaventem had maandag en dinsdag last van de staking die invloed had op het vliegverkeerd die dagen. Circa 80 procent van de piloten van Brussels Airlines deed mee aan de staking.

De piloten gingen in staking vanwege de nieuwe regeling voor het opnemen van vakantiedagen. Ook waren ze het niet eens dat piloten ouder dan 58 jaar gedwongen met pensioen moeten. De luchtvaartmaatschappij en de vakbonden zijn nu tot een voorlopig akkoord gekomen.

Maandag moest de luchtvaartmaatschappij als gevolg van de staking 49 vluchten annuleren en op dinsdag werden 40 vluchten geannuleerd.

Lufthansa heeft op het moment 45% aandelen in Brussels Airlines en zou de luchtvaartmaatschappij mogelijk in zijn geheel willen overnemen. Hiervoor zal Brussels Airlines wel eerst de jaarlijkse verliezen moeten gaan wegwerken. De vakbonden willen uiteraard niet dat hierbij ontslagen zullen vallen bij het personeel.

Teskt geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl