Betalen voor bagage bij Arkefly

woensdag 16 oktober 2013

Eerder dit jaar ging Air France-KLM al over op het laten betalen voor bagage, en per 1 april 2014 zal ook Arkefly nieuwe bagagevoorwaarden invoeren. Vanaf april volgend jaar mogen vliegtuigpassagiers bij Arkefly zelf bepalen hoeveel bagage ze meenemen. Ze zullen dan betalen op basis van het gewicht dat ze meenemen. Onderling mogen passagiers het bagagegewicht verdelen.

Vanaf april 2014 mogen Arkefly passagiers niet meer gratis ruimbagage meenemen. Handbagage blijft wel gratis, ongeacht het gewicht of het aantal items, zo lang het binnen de standaardafmeting 55 x 40 x 25 cm valt.

Keuzevrijheid voor meenemen bagage

Zoals gezegd paste Air France - KLM de bagagevoorwaarden eerder al aan naar voorbeeld van Amerikaanse maatschappijen en lowcost luchtvaartmaatschappijen als Ryanair. Arkefly gaat dit voorbeeld nu ook volgen en gaat haar passagiers dus laten betalen voor het meenemen van ruimbagage.

Arkefly geeft aan dat er een ruime keuzevrijheid komt door de verandering van de bagagevoorwaarden. Een nieuwe regel die Arkefly gaat invoeren is dat vliegtuigpassagiers voor de heenvlucht en de terugvlucht verschillende gewichten bagage kunnen boeken. Ben je dus van plan om flink te gaan 'shoppen' op vakantie dan is dat geen probleem. Of ga je op familiebezoek met cadeaus dan hoef je op de terugweg minder te betalen.

Kosten voor meenemen bagage Arkefly

Bij de berekening van de kosten voor het meenemen van bagage wordt niet gekeken naar het aantal koffers of items, maar naar het gewicht. Een extra zware koffer meenemen is dus geen probleem. Er zijn wel verschillen met welke 'class' je vliegt. De onderstaande bedragen zijn de kosten per persoon per enkele vlucht.

                                              Economy Comfort    Premium Comfort    Star  

Ruimbagage 20 kilo:      € 5,-                                Gratis                             Gratis

Ruimbagage 30 kilo:      € 15,-                               € 5,-                               Gratis

Ruimbagage 40 kilo:      € 25,-                               € 5,-                               Gratis

Door: Team Vlucht-vertraagd.nl