OAD reizen failliet

woensdag 25 september 2013

OAD reizen in Holten failliet

Vanmiddag is het personeel van touroperator Oad in Holten ingelicht dat het bedrijf failliet is. Afgelopen maart nog kondigde de touroperator een reorganisatie aan. Betalingsproblemen lijken nu de reden te zijn voor het faillisement. Volgens lokale omroep RTV Oost wordt nog gesproken over een mogelijke doorstart.

Touroperator

OAD reizen is een van de de grootste touroperators in Nederland. In maart van dit jaar werkten er bij het OAD nog 1450 mensen. Het familiebedrijf bestaat zo'n 85 jaar. "Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid." OAD reizen biedt vliegvakanties aan naar bestemmingen binnen en buiten Europa.

Boekingen bij OAD reizen

Heb je een reis geboekt bij OAD reizen? Dan worden wijzigingen, annuleringen en dergelijke gewoon nog aangenomen, volgens de touroperator. De aanbetalingen die vanaf nu worden gedaan zullen door de curator worden terugbetaald als de reis niet wordt uitgevoerd. Dit stelt het bedrijf op haar website.

Voor betalingen die eerder hebben plaatsgevonden, geldt dit echter niet. OAD: "Hoe hier verder mee om moet worden gegaan, dient nog nader te worden afgestemd met het SGR."

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl