Mogelijk stakingen Air France in november

zaterdag 21 september 2013

Afgelopen jaar was het al raak met stakingen bij Air France. De luchtvaartmaatschappij had aangekondigd om meer dan 5000 bannen te gaan schrappen onder het herstructureringsplan 'Transform 2015'. In reactie hierop werd door het personeel van Air France het werk neergelegd. Afgelopen woensdag kondigde Air France aan nog eens 2800 extra banen te willen schrappen. Vakbond UNSA PNC roept het cabinepersoneel nu op te gaan staken.

De vakbond van het cabinepersoneel heeft het cabinepersoneel opgeroepen om van 20 tot en met 24 november te gaan staken. De andere twee vakbonden van de luchtvaartmaatschappij hebben hierop nog niet gereageerd.

Op 4 oktober is Air France van plan meer uitleg te geven over de maatregelen die zij wil gaan nemen om kosten te besparen. Het verder schrappen van banen is hier een onderdeel van, en zou via vrijwillige vertrekregelingen moeten plaatsvinden. De luchtvaartmaatschappij zit al een tijd in de rode cijfers en maatregelen zijn dus nodig.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl