KLM foto vliegtuig niet van KLM

KLM past vluchten aan na geweldsescalatie in Egypte

donderdag 15 augustus 2013

Als gevolg van het oplopende geweld in Egypte heeft KLM besloten haar vluchten van en naar Caïro aan te passen. Sinds woensdag is in Egypte de noodtoestand afgekondigd, nadat het leger besloot demonstrerende kampen van Moslimbroeders te ontruimen. Hierdoor is de situatie volledig geëscaleerd, wat al aan 500 mensen het leven gekost (tegenover 3500 gewonden).

Hoewel KLM de situatie van dag tot dag gaat bekijken, heeft de luchtvaartmaatschappij laten weten voorlopig vijf keer per week op en neer van Schiphol naar Caïro te vliegen. Hiermee wordt tevens rekening gehouden met de avondklok in Caïro; dit houdt in dat vliegtuigen om 1.30 uur zullen aankomen in Caïro en 3.25 uur alweer moeten terugkeren naar Nederland.

KLM foto (vliegtuig niet van KLM)

Negatief reisadvies

Reizigers die op dit moment in Egypte verblijven worden aangeraden het reisadvies goed in de gaten te houden. De Rijksoverheid laat weten af te raden naar bestemmingen in Egypte te vliegen, met uitzondering van hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba. Nederlanders die zich in Egypte bevinden op een andere plaats dan de hierboven vermelde hotelresorts, worden geadviseerd het land te verlaten als hun verblijf niet noodzakelijk is. Bij verblijf in hotelresorts aan de kust van de Rode Zee en de Gold van Akaba wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten. Er wordt verder aangeraden met vluchten naar nabijgelegen luchthavens in Sharm-el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam naar deze bestemmingen te reizen, en eventueel via Caïro airport.

Buitengewone omstandigheden

Als gevolg van deze politieke onrust in Noord-Afrika, raden we je aan de actuele vluchttijden goed in de gaten te houden voordat je naar Schiphol vertrekt. Klik hier voor de actuele aankomst- en vertrektijden van Schiphol. Mocht je vlucht zijn vertraagd of geannuleerd als gevolg van deze geweldsescalatie in Egypte, dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen recht op een vergoeding, aangezien dit als een ‘buitengewone omstandigheid’ wordt beschouwd. Klik hier om te lezen wanneer je wel recht op compensatie hebt en wat men verstaat onder 'buitengewone omstandigheden'.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl