Schiphol slecht bereikbaar aankomend weekend

donderdag 4 juli 2013

Dit weekend, op 6 en 7 juli, zal Schiphol beperkt bereikbaar zijn voor treinreizigers. Normaal gesproken is Schiphol bereikbaar vanaf Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid en Leiden; dit weekend is het alleen mogelijk om Schiphol te bereiken vanuit Leiden. Er zal geen treinverkeer zijn vanaf Amsterdam Sloterdijk of Amsterdam Zuid.

Aankomend weekend zal het begin zijn van de zomervakantie voor de regio Noord. Het zal dus een weekend waarin veel mensen op vakantie gaan, wat voor extra drukte zou kunnen zorgen. Wegens de vakantieperiode zal het op andere juist vlakken rustiger zijn, zoals op de weg. Daardoor is het een gunstige periode voor Prorail om haar werkzaamheden uit te voeren. Passagiers die per trein naar Schiphol willen komen zullen daar dus de noodgedwongen dupe van zijn.

De aanleiding voor de werkzaamheden, en dus voor de slechte bereikbaarheid van Schiphol dit weekend, is de bouw van nieuwe viaducten ten Zuiden van Amsterdam. Aankomende jaren zal het spoor ten Zuiden van Amsterdam verdubbeld worden. Passagiers zullen dit weekend rekening moeten houden met een extra reistijd van 15 tot 60 minuten. Tussen Sloterdijk en Schiphol zullen bussen ingezet worden.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl