Staking Portugal 27 juni

donderdag 27 juni 2013

Vandaag, donderdag 27 juni, is er in Portugal een staking begonnen tegen de strenge regels die door de regering zijn ingevoerd. Zowel de luchtverkeersleiding als het openbaar vervoer zal in staking gaan. Vluchten kunnen mogelijk vertraging oplopen of worden geannuleerd. De leiding van de organisatie van het Portugese openbaar vervoer heeft laten weten niet blij te zijn met de staking. De staking wordt gehouden na oproep van de twee belangrijkste vakbonden in Portugal. 

Bezuinigingen regering

De staking zal worden gehouden tegen de rechtse Portugese regering die nu twee jaar aan de macht is. De staking is een directe reactie op de laatste bezuinigingsmaatregelen van de regering. Deze maatregelen zullen ingaan in 2014 en zullen vooral hun uitwerking hebben op de Portugese ambtenaren. Het zijn radicale plannen. Het zijn de twee belangrijkste vakbonden die hebben opgeroepen tot de staking, zij vinden dat deze rigoureuze bezuinigingsplannen van de regering de groei van de Portugese economie tegengaan in plaats van stimuleren.

Staking duurt 24 uur

De staking zal de hele dag duren, het zal dus een staking zijn van een volle 24 uur. Op dit moment heeft de Portugese luchtvaartorganisatie TAP nog geen vluchten geannuleerd, maar dit zal ongetwijfeld nog gebeuren. Wel heeft de organisatie gewaarschuwd voor vertragingen van vluchten. Het is dus raadzaam om voor vertrek goed de actuele vertrektijden van vluchten te raadplegen. Waarschijnlijk zal de staking niet in heel Portugal plaatsvinden, het kan dus zijn dat je vlucht gewoon op tijd kan vertekken.

Rechten bij staking

Omdat het gaat om een staking die niet vroeg van tevoren is aangekondigd, hebben passagiers waarschijnlijk geen recht op een vergoeding. Lees hier wat je rechten zijn als vliegtuigpassagier bij stakingen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl