Staking bagageafhandelaar op Brussels Airport zorgt voor overlast

woensdag 15 mei 2013

Staking door afhandelingsbedrijf Swissport op Brussels Airport zorgt voor veel overlast. Sinds zondagavond staakt het personeel van Swissport met als gevolg dat enkele vluchten vertraging oplopen of zijn geannuleerd. Ook zijn er lange rijen bij de incheckbalies en veiligheidscontroles. De bonden eisen baanzekerheid en vinden de werkdruk te hoog. De onrust is ontstaan na de overname van Flightcare door Swissport. 

Vertraging, annulering en lange rijen

Swissport is een van de grootste afhandelingsbedrijven op Brussels Airport en handelt de vluchten van tal van maatschappijen af. Problemen kunnen dan ook ontstaan bij onder andere Air Canada, Brussels Airlines, Delta Airlines, Jet Airways, Lufthansa en Swiss. Er zijn een aantal vluchten geannuleerd of vertraagd. Brussels Airport heeft passagiers geadviseerd geen ruimbagage (koffers) mee te nemen. Door deze oproep willen vliegtuigpassagiers zoveel mogelijk handbagage meenemen en ontstaan er lange rijen bij de incheckbalies en veiligheidscontroles.

Geen akkoord vakbonden en bagage afhandelaar Swissport

Inmiddels zijn circa 100 vluchten geannuleerd, en de bagage blijft zich opstapelen. Een woordvoerder van Brussels Airport gaf dinsdag aan "maandag schatten we het aantal op 10.000 stuks, en daar zijn er vandaag alleen maar meer bijgekomen." Intussen hebben de vakbonden en de bagageafhandelaar tot diep in de nacht bij elkaar gezeten om tot een akkoord te komen, maar dat is mislukt. De staking zal zich ook woensdag voortzetten.

Koffer kwijt of met vertraging aangekomen

Wanneer je bagage met vertraging aankomt heb je recht op een vergoeding voor noodzakelijke spullen zoals toiletartikelen en kleding. In de Algemene Voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij staat vaak vastgelegd wat de hoogte van compensatie voor deze spullen is. Is je bagage met vertraging aangekomen of is koffer kwijt, vul dan altijd een Property Irregularity Report in.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl