Vlucht vertragingen Amerikaanse luchthavens

vrijdag 26 april 2013

Washington -- De automatische bezuinigingen die in maart in VS van kracht zijn gegaan op tal van terreinen zorgden afgelopen tijd voor een chaos bij de afhandeling van vluchtverkeer en veel vlucht vertragingen. Personeel van de luchtverkeersleiding kon niet meer betaald worden en werden naar huis gestuurd. De Amerikaanse Senaat lijkt hier nu een einde aan te maken.

Automatische bezuinigingen

In de Verenigde Staten zijn in maart van dit jaar automatische bezuinigingen ingezet. De Democraten en Republikeinen hadden tot dat moment de gelegenheid om met bezuinigingsplannen te komen. Lukte dat niet, dan zouden automatische bezuinigingen ingaan op tal van gebieden. Door de verdeeldheid kwam men niet tot een plan en gingen de automatische bezuinigingen van start. Dit raakte ook het Amerikaanse luchtverkeer.

Bezuinigingen luchtverkeersleiders

De luchtverkeersleiding is een van de terreinen die werd geraakt door de bezuinigingen. Gevolg van de bezuinigingen was dat er geen geld meer was om de salarissen te betalen van luchtverkeersleiders en ander personeel, en zij werden dan ook naar huis gestuurd. Dit zorgde voor chaos bij de afhandeling van luchtverkeer. De Amerikaanse Senaat heeft nu unaniem besloten om luchtvaartautoriteit FAA weer volledig te gaan financieren; het wachten is op instemming van het Huis van Afgevaardigden.

Vlucht vertragingen Amerikaanse luchthavens

Door het naar huis sturen van luchtverkeersleiders en ander personeel ontstond er chaos op de afhandeling van luchtverkeer, en als gevolg daarvan talloze vlucht vertragingen. De krappe bezetting van de luchtverkeersleidingdiensten lagen hieraan ten grondslag. Vertegenwoordigers van luchtverkeersleiders waarschuwden zelfs voor mogelijke annulering van vluchten door de krappe bezetting. Grote 'hubluchthavens' zoals New York, Atlanta en Chicago O'Hare zouden mogelijk in de problemen komen.

Bron: Luchtvaartnieuws | Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl