Staking Lufthansa grondpersoneel

zondag 21 april 2013

Frankfurt -- Wederom staking bij Lufthansa. Het Lufthansapersoneel legt maandag het werk neer omdat de al tijden durende onderhandelingen over de nieuwe CAO en geëiste loonsverhogingen op niets uitlopen. Door de staking zijn nagenoeg alle binnenlandse en Europese vluchten van Lufthansa geannuleerd.

Vluchten geannuleerd door staking

Nagenoeg alle binnenlandse en Europese vluchten van Lufthansa zijn geannuleerd. Lufthansa verwacht dat van de 1.650 geplande vluchten er slechts twintig zullen worden uitgevoerd. Op zondag zijn ook al langeafstandsvluchten vanaf Frankfurt geannuleerd; van de vijftig vluchten gingen maar zes vluchten door. Ook bijna alle langeafstandsvluchten van München en Düsseldorf zijn geannuleerd. Op de website van Lufthansa kun je de actuele status van je vlucht bekijken.

Reden staking Lufthansa

Al meerdere malen ging het personeel van Lufthansa in staking omdat onderhandelingen over een nieuwe CAO en loonsverhogingen telkens vastlopen. Vakbond Verdi wil een loonsverhoging van 5,2% en een baangarantie voor in totaal 33.000 flight attendants en grondmedewerkers. Lufthansa is met 117.000 medewerkers de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. 

Lees hier de officiële statement van Lufthansa.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl