Storing KLM

vrijdag 19 april 2013

De storing die sinds donderdagavond de website van KLM ontoegankelijk maakt, is veroorzaakt door een cyberaanval. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij laten weten. Sinds donderdagavond is het voor vliegtuigpassagiers van KLM niet mogelijk om online in te checken of vluchten te boeken via de website. 

Storing KLM door cyberaanval

De storing van KLM werd veroorzaakt door een zogenaamde DDoS-aanval. Hierbij worden grote hoeveelheden dataverkeer naar de servers verstuurd, waardoor deze onbereikbaar worden. Hierdoor lag de website van KLM dan ook volledig plat. KLM is de zoveelste in rij: ook de NS en banken zoals de Rabobank, ING, ABN Amro en SNS kregen de afgelopen weken te maken met cyberaanvallen. Ook hier ging het om DDoS-aanvallen die voor een storing op de website zorgden. Wie achter deze aanvallen zit is nog onbekend.

KLM houdt passagiers op de hoogte via Twitter en Facebook

Door de cyberaanval is de website van KLM platgelegd en dus onbereikbaar voor passagiers. Omdat de passagiers van KLM niet online hun vluchten kunnen boeken of online kunnen inchecken doet de luchtvaartmaatschappij er alles aan haar passagiers op de hoogte te houden. Via Twitter en Facebook houdt de luchtvaartmaatschappij passagiers op de hoogte van de ontwikkelingen en helpt passagiers die in tijdnood komen doordat ze online niet kunnen inchecken. Het advies van KLM is dan ook om eerder naar de luchthaven te komen. De storing heeft verder niet tot vertraging of annulering van vluchten geleid.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl