Spiksplinternieuw toestel Lion Air eindigt in zee

zaterdag 13 april 2013

Een Boeing 737 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air is in zee terechtgekomen, nadat deze een poging had gedaan te landen op het vliegveld van Denpasar (Bali). De crash mag als opmerkelijk worden beschouwd, aangezien het toestel nog hartstikke nieuw was. Gelukkig is niemand van de 108 passagiers overleden, maar volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zijn er wel 44 passagiers gewond geraakt.

Zoals op de foto duidelijk te zien is, is de romp van het toestel als gevolg van de ruige landing in tweeën gebroken. Op dit moment wordt de oorzaak van de crash onderzocht en worden getuigenverklaringen, weerrapporten en vluchtgegevens geanalyseerd.

Ondanks het feit dat Lion Air als de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van Indonesië mag worden beschouwd, staat deze wel nog steeds op de Europese zwarte lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen. En dit is gezien dit incident niet geheel onterecht.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl