Schiphol wederom beste luchthaven van Europa

donderdag 11 april 2013

Schiphol is wederom uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa. Het is voor de tweede maal op een rij dat Schiphol zich de beste luchthaven van Europa mag noemen. Op de wereldranglijst doet Schiphol het ook goed met een derde plaats, terwijl de luchthaven afgelopen jaar nog buiten de top-drie beste luchthavens wereldwijd viel. 

Reizigers beoordelen Schiphol als beste luchthaven van Europa

Skytrax voert jaarlijks een onderzoek uit onder reizigers, en evenals afgelopen jaar vonden zij Amsterdam Schiphol Airport de beste luchthaven van Europa. In totaal werden meer dan twaalf miljoen reizigers afkomstig uit 100 landen ondervraagd. Reizigers roemen de luchthaven onder andere om het 'overzichtelijke en efficiënte' overstappen. Daarnaast zijn de reizigers erg tevreden over het groot aantal voorzieningen, waaronder winkels en horeca.

Namens Schiphol mocht Maarten de Groof in Genève tijdens de World Airport Awards de prijs voor beste luchthaven van Europa in ontvangst nemen. De Executive Vice President & CCO van Schiphol is uiteraard blij met de prijs. 'Deze prijs is niet alleen een erkenning voor Schiphol, maar ook voor onze business partners, in het bijzonder KLM,' aldus De Groof.

Beste luchthaven van de wereld

Tijdens de World Airport Awards werd zoals de naam al zegt ook de prijs uitgereikt voor de beste luchthaven van de wereld. Voor deze prijs was Schiphol ook in de running. In 2012 stond Schiphol op de vierde plaats van beste luchthavens ter wereld, en dit jaar klimt de luchthaven langzaam verder naar de top. Schiphol bezette dit jaar de nummer drie plaats. Als beste luchthaven ter wereld werd Singapore Changi Airport gekozen, en op de tweede plaats staat Incheon International Airport in Zuid-Korea.

Top-tien beste luchthavens

Top-tien van de beste luchthavens ter wereld aangevoerd door Singapore Changi Airport als beste luchthaven van de wereld.

  1. Singapore Changi Airport
  2. Incheon International Airport
  3. Amsterdam Schiphol Airport
  4. Hong Kong International Airport
  5. Beijing Capital International Airport
  6. Munich Airport
  7. Zurich Airport
  8. Vancouver International Airport
  9. Tokyo International Airport (Haneda)
  10. London Heathrow Airport

Bron: Skytrax | Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl