Engelse vluchten worden fors duurder

donderdag 28 maart 2013

De geplande verhoging van de belasting op Engelse vliegtickets gaat door. Engelse vluchten worden hierdoor fors duurder. Door de verhoging van de zogenaamde 'Air Passenger Duty' zal de Engelse luchtvaartbelasting de hoogste ter wereld worden. 

Darren Caplan, directeur van de vereniging van luchthavenexploitanten laat weten: "uit recente statistieken van de World Economic Forum blijkt dat Engeland op nummer 139 van de 140 staat als het gaat om ticketbelastingen en belastingen voor havengelden. Door de verhoging van de belastingen op vliegtickets zal Engeland internationaal een nog slechtere concurrentiepositie krijgen."

Verhoging belasting vliegtickets

De verhoging van de belasting is de vijfde op een rij; ieder jaar heeft Engeland een verhoging doorgevoerd. Deze belastingverhoging zal de vliegtickets weer fors duurder maken. Heb je bijvoorbeeld met een gezin van vier personen een vlucht geboekt, dan kan de verhoging oplopen tot wel 445 euro als je vertrekt van een Engelse luchthaven. Voor Europese bestemmingen zullen de belastingen op vliegtickets niet worden verhoogd: het gaat om internationale bestemmingen. Een vlucht naar New York voor hetzelfde gezin van vier personen zal 260 euro meer gaan kosten; een vlucht naar de Caribische eilanden gaat 392 euro meer kosten en het duurst is een vlucht naar Australië, want daar komt 445 euro aan extra belasting bovenop.

Reactie luchtvaart op verhoging belasting vliegtickets

Evenals de directeur van de Vereniging van luchthavenexploitanten is ook Dale Keller als directeur van de raad van vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen niet blij met de verhoging van de belastingen. "We hebben al te vaak geluisterd naar de Engelse regering over dat het Verenigd Koninkrijk in een mondiale economische race zit en dat het van belang is dat we beter kunnen concurreren. Echter luchtvaartmaatschappijen worden als een van de meest internationale bedrijfstakken afgestraft door de hoogste luchtvaartbelasting ter wereld."

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd