Annulering vluchten Lufthansa door staking

woensdag 20 maart 2013

Morgenvroeg vanaf 5:00 zal personeel van Lufthansa in staking gaan. Alle vluchten binnen Europa van Lufthansa worden geannuleerd tijdens de staking. Vakbond Verdi heeft tot deze staking opgeroepen omdat ze een loonsverhoging eist voor 33.000 Lufthansa werknemers.

Annulering vluchten

De vakbond heeft aangegeven dat de werknemers zeven uur lang het werk zullen neerleggen. Van 5:00 uur 's ochtends tot 12:00 's middags zal er worden gestaakt. Hierdoor is Lufthansa genoodzaakt alle vluchten in Duitsland te annuleren, en ook de vluchten naar andere Europese bestemmingen worden geannuleerd. In totaal gaat het om de annulering van 500 vluchten waardoor naar schatting 50.000 passagiers worden getroffen. Vluchten vertrekkende vanaf Frankfurt, München en Düsseldorf naar een bestemming buiten Europa gaan zoveel mogelijk door.

Eerdere stakingen

Duitsland heeft de laatste tijd veel te maken met stakingen op luchthavens. Afgelopen weken staakten het veiligheidspersoneel al meerdere malen. Maar niet alleen in Duitsland is het raak – ook in Spanje staakte vliegpersoneel met regelmaat afgelopen maand. Vanwege voorgenomen bezuinigingsplannen ging het Iberiapersoneel tot twee maal toe vijf dagen in staking.

Het vliegpersoneel van Lufthansa wil een loonsverhoging van 5,2% en een beter ontslagrecht. Vrijdag zal de vakbond weer onderhandelen met Lufthansa.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd