Vluchten geannuleerd op Duitse luchthavens

vrijdag 15 maart 2013

Stakingen zorgen voor honderden geannuleerde vluchten op verschillende Duitse luchthavens. Veiligheidswerknemers leggen het werk neer op de luchthavens van Düsseldorf en Keulen/Bonn. Het is de zoveelste keer dat zij staken omdat de onderhandelingen over de loonsverhoging tot op heden geen resultaat hebben opgeleverd.

Een loonsverhoging van dertig procent – dat is wat de veiligheidsmedewerkers eisen. Komende maandag zullen er wederom belangrijke onderhandelingen plaatsvinden. Deze eis van de vakbond namens het veiligheidspersoneel ligt ver boven wat de werkgevers willen bieden: ze zijn niet bereid meer dan 13,7 procent te geven.

Inmiddels zijn 228 van de 609 binnenkomende vluchten geannuleerd op Düsseldorf en 78 vluchten op de luchthaven van Keulen/Bonn. Het is de tweede keer deze week dat het veiligheidspersoneel het werk staakt. Ook vandaag moeten vliegpassagiers goed de websites van de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen in de gaten houden.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd