Staking bij Iberia zorgt wederom voor annulering vluchten

dinsdag 5 maart 2013

Madrid -- Na de eerste stakingsronde midden februari is het personeel van Iberia maandag een tweede stakingsronde gestart. Gevolg is dat ruim 1300 vluchten zijn geannuleerd. Ook deze staking zal vijf dagen duren. Het personeel van Iberia is woedend omdat de luchtvaartmaatschappij veel banen wil schrappen. 

Vluchten Iberia geannuleerd

Vanwege de stakingen zijn al ruim 1300 vluchten geannuleerd. Voor veel passagiers worden alternatieve vluchten geregeld, maar uiteraard zal dat niet voor iedere passagier lukken. Passagiers voor wie het niet lukt om een vervangende vlucht te regelen zullen hun geld terugkrijgen.

De vorige staking viel midden in de vakantieperiode van Engeland en was dus een grote strop. Engeland is de grootste leverancier van toeristen aan Spanje. De laatste staking kostte de Spaanse economie naar verluid tien miljoen euro per dag.

Grote staking bij Iberia

IAG, het moederbedrijf van Iberia, wil duizenden mensen ontslaan als onderdeel van bezuinigingsplannen. Niet alleen het personeel van Iberia is daarom in staking, ook het personeel van British Airways heeft uit solidariteit aangegeven te willen gaan staken. Ook zij vinden de ontslagen roekeloos.  Stakingen van Iberia zullen plaatsvinden op de volgende data:
  • huidige (tweede) staking Iberia: 4 tot en met 8 maart
  • derde staking Iberia: 18 tot en met 22 maart
Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd