Vertraging vluchten Düsseldorf en Hamburg door staking

donderdag 14 februari 2013

Stakingen op de vliegvelden van Düsseldorf en Hamburg zorgen vandaag voor lange vertraging van vluchten. Het veiligheidspersoneel legt het werk neer, waardoor wachttijden oplopen. Veel vluchten zijn geannuleerd.De stakingen door het veiligheidspersoneel op Düsseldorf en Hamburg treffen tienduizenden passagiers. Slechts drie van de veertig veiligheidssluizen zijn bemand, en de wachttijd bedraagt meerdere uren, aldus een woordvoerster van de luchthaven in Hamburg. Het veiligheidspersoneel is in staking omdat het dertig procent loonsverhoging wil.Düsseldorf heeft een derde van de vluchten moeten annuleren; op Hamburg is de helft van de vluchten geannuleerd. Düsseldorf is een van de grootste vliegvelden van Duitsland. Omdat de problemen op de Duitse vliegvelden ook verregaande invloed zullen hebben op vluchtschema's van vliegvelden elders in Europa (en elders in de wereld), valt niet te overzien hoeveel passagiers precies door de staking gedupeerd zullen worden.Is jouw vlucht vandaag vertraagd als gevolg van de stakingen? Dan heb je helaas geen recht op een vergoeding. Maar voert een luchtvaartmaatschappij de komende dagen de stakingen als reden van een vertraging op, dan heb je mogelijk wel gewoon recht op een vergoeding. Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd