KLM gaat geld vragen voor meenemen bagage

woensdag 13 februari 2013

Amsterdam - Heb je een vlucht geboekt bij KLM en wil je een koffer meenemen? Dan moet je daar voortaan extra voor gaan betalen. De luchtvaartmaatschappij gaat verschillende tarieven rekenen voor passagiers die via internet hun bagage aanmelden en passagiers die dat pas op de luchthaven doen.Boek je een vliegticket bij KLM, dan moet je in het vervolg dus rekening houden met extra kosten voor het meenemen van ruimbagage ofwel je koffer. De regel gaat per april in en kent twee tarieven. Voor het inchecken van je koffer via internet betaal je 15 euro extra en kom je op Schiphol met een koffer die nog niet is aangemeld dan moet je 30 euro betalen. Passagiers die lid zijn van het Frequent Flyer-programma van Air France- KLM hoeven niet bang te zijn voor extra kosten: zij mogen gratis hun bagage meenemen. In de Verenigde Staten is rekenen van extra kosten voor het meenemen van bagage heel normaal, en ook  in Europa is deze trend al enige tijd aan de gang. Budgetmaatschappijen als Ryanair rekenen ook een tarief voor het meenemen van een koffer. Door de kosten voor bagage en de vliegticket los te koppelen zullen de prijzen voor verschillende Europese bestemming omlaag gaan. Vliegen zal in sommige gevallen dus goedkoper worden, tenzij je bagage mee wilt nemen. Wil je een goedkoper ticket en toch bagage meenemen, dan is de tip dus om lid te worden van het Frequent Flyer-programma 'Flying Blue', volgens TicketSpy (het bedrijf dat als eerste naar buiten kwam met het nieuws). Een woordvoerster van Air France-KLM gaf aan een flinke toestroom van het aantal delenemers in het Frequent Flyer-programma te verwachten.Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd