Overweightpassenger

KLM Lufthansa en Delta krijgen claim om overleden dikke passagier

donderdag 31 januari 2013

New York - In oktober vorig jaar ontstond er commotie over het vervoeren van een 192 kilo zwaar wegende Amerikaanse vrouw. Zowel KLM, Lufthansa als Delta lukte het niet de vrouw die van Hongarije naar de VS wilde reizen te vervoeren. De vrouw is overleden en haar echtgenoot eist nu een schadevergoeding van zes miljoen dollar.

overweightpassenger

Vilma Soltesz was samen met haar man op vakantie in Hongarije. De vrouw werd ziek en het echtpaar besloot terug te gaan naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse was 192 kilo zwaar, leed aan diabetes, had maar één been en zat in een rolstoel. KLM heeft geprobeerd de vrouw op twee stoelen te voeren maar dat lukte niet. Ook pogingen van Lufthansa en Delta Air Lines om de vrouw op een vlucht mee te nemen mislukten.

Na de mislukte pogingen om naar Amerika terug te reizen is de Vilma Soltesz op haar vakantieadres overleden. De echtgenoot van de vrouw klaagt nu de luchtvaartmaatschappijen aan voor de nalatigheid waar zijn vrouw vroegtijdig door zou zijn overleden. De man zegt dat wanneer ze op tijd in de Verenigde Staten waren geweest de vrouw de juiste behandeling had kunnen krijgen en nog had geleefd.

De luchtvaartmaatschappijen hebben alles in het werk gesteld om de vrouw op een veilige manier te vervoeren, aldus KLM. 

'Corpulente passagiers' kunnen tegen een gereduceerd tarief een extra stoel kopen, echter aan aangepaste stoelen willen de luchtvaartmaatschappijen niet aan. De ruimte tussen de armleuningen bij een normale stoel van KLM telt 43 centimeter. In dit geval bood een extra stoel helaas geen uitkomst.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd