Vertraging vluchten Schiphol door harde wind

woensdag 30 januari 2013

Schiphol - Vanwege de zuidwestelijke wind moeten reizigers die vliegen vanaf luchthaven Schiphol rekening houden met vertraging. Verschillende vluchten zijn geannuleerd en andere vluchten lopen vertraging op als gevolg van harde wind.Foto Schiphol 1Een woordvoerster van Schiphol geeft aan dat reizigers goed de actuele informatie over hun vluchten in de gaten moeten houden. Dit kan via de websites van de luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen. 

De wind uit zuidwestelijke richting is krachtig en aan de kust en op het IJselmeer zelfs hard. In de ochtend zijn windstoten tot 75 kilometer per uur mogelijk. Eindhoven Airport heeft vooralsnog geen last van sterke wind, terwijl er op Schiphol verschillende vluchten zijn geannuleerd en vertraagd.

Aan het begin van de middag zal de wind mogelijk even afnemen.Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd