Schiphol collectezuil 440

Collectiezuilen Schiphol leveren anderhalve ton op voor UNICEF

maandag 28 januari 2013

Schiphol - Vliegpassagiers op Schiphol hebben afgelopen jaar 156.000 euro achtergelaten in de collectiezuilen op de luchthaven. De reizigers steunen hiermee kinderrechtenorganisatie UNICEF. schiphol_collectezuil_440Het geld dat vertrekkende en aankomende passagiers achterlaten in de collectiezuilen op Schiphol wordt ieder jaar aan een goed doel geschonken. De schenking aan UNICEF is de eerste van een drie jaar durende samenwerking. 

De opbrengst komt niet alleen uit de collectiezuilen maar ook uit acties van medewerkers van de Schiphol Group. De luchthaven doet er van alles aan om de kinderrechtenorganisatie te steunen. 

Bij de keuze van een goed doel heeft de luchthaven als selectiecriterium dat het moet gaan om een wereldwijd goed doel dat geen politieke binding heeft. UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Het goede doel kan de donaties goed gebruiken. Dagelijks sterven wereldwijd 19.000 kinderen. Het terugdringen hiervan is een van hun missies. 

Gedurende drie jaar, tot en met 2014, is UNICEF een van de goede doelen van Schiphol. Daarna zal een nieuw goed doel gekozen worden. De luchthaven steunt ook projecten dichter bij huis die meer op het culturele vlak liggen.Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd